Interview SBS6 – 5UUR SHOW

BEAUTYJOURNAAL.NL – Happy Diva Lubricants Intiemverzorging
8 januari 2021
NIEUWS.NL – In de spotlight: ondernemer in de erotische industrie Danny Linden
1 februari 2021

Ondernemen in tijden van corona is niet niks. Veel onzekerheid, geen stabiel inkomen en een wereld die plat ligt. Maar het opstarten van een eigen glijmiddellabel tijdens de lockdown bleek een gat in de markt. Seks-expert Danny Linden verkoopt haar glijmiddel door heel Europa. ,,Hoe meer landen in lockdown gaan, hoe meer glijmiddel ik verkoop.”

Danny Linden is nu 25 jaar werkzaam in de erotische industrie. Zo had ze haar eigen winkel met erotische producten voor vrouwen, verkocht erotische kleding en heeft zelfs haar eigen SM-gerelateerde Bed & Breakfast gehad. Vorig jaar besloot ze weer voor zichzelf te beginnen en startte haar eigen glijmiddel label.

Waarom glijmiddel?

,,Ik kwam erachter dat het gebruik van glijmiddel toch nog een taboesfeertje had. Het wordt wel veel verkocht, maar altijd met een saai label. Dus heb ik er een andere presentatie aan gegeven. Geen flesje met logo maar meer toegankelijk. Men denkt nog vaak dat je glijmiddel wel of niet nodig hebt, maar een heleboel vrouwen weten niet dat het je tien keer meer plezier geeft. Je doet jezelf tekort als je het niet gebruikt en dat probeer ik het leven in te roepen. Je koopt toch ook een lekkere crème voor je gezicht of je lippen?”

Waarom ben je gestart in de coronacrisis?

,,Het stond al een tijdje op de planning. Ik zou 1 april voor mezelf beginnen en het merk lanceren. Alles stond al klaar, maar toen gingen we in lockdown half maart. Die had ik natuurlijk niet zien aankomen. Ik dacht ook bij mezelf: Hoe kan je het bedenken? Een bedrijf in de coronacrisis beginnen. Maar dat gaf mij wel veel tijd om de website mooi te maken en de boel op een rij te zetten.”

Hoe ging dat in die onzekere tijd?

,,Ik had tijdens de coronacrisis dus veel tijd om mij te richten op de website, social media kanalen en daarmee ook de online verkoop. Alles was dicht, dus was de online business skyhigh. Iedereen kocht online en daar profiteerde ik ook zeker van. De grote kracht is dat de glijmiddel vanuit de groothandel overal in Europa komt. Dus ik was nergens van afhankelijk. De verkoop verliep dus prima.”

Hoe verloopt de verkoop nu?

,,Ik merk aan de verkoop in welke landen veel coronabesmettingen zijn. Als landen in lockdown gaan, gaat de online verkoop onwijs omhoog. Zo zag ik dat eerst in Spanje en Frankrijk en nu ook in Nederland. Hoe meer landen op slot gaan, hoe meer glijmiddel er verkocht wordt. En eerlijk gezegd vind ik dat apart: als je zo op elkaars lip zit, sla je elkaar toch na een tijdje de hersens in?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?